Om mig

Lång erfarenhet av journalistik och kommunikation
Jag har journalistexamen och jobbade länge på både stora och mindre tidningar innan jag kom att arbeta allt mer inom kommunikationsområdet. Jag har varit såväl informatör som pressekreterare, förlagsredaktör och (i elva år) informationschef.

Jag var informationschef i Haninge kommun 1996 - 2000, med ansvar även för turistinformation och turismutveckling. Under denna tid byggde jag med små medel upp en målgruppsanpassad kommunikationsstruktur med material, webb etc. som till stor del består. Ett exempel är turistguiden Skärgård och vildmark som jag initierade och som utkommit årligen sedan 1997.

Under åren som informationschef hos Studiefrämjandets riksförbund (2000 - 2007) arbetade jag bl.a. med att ge studieförbundet en ny och enhetligare profil och utveckla ett "kommunikationstänk" i organisationen. Åren där gav mig samtidigt mycket kunskap om folkbildningen och dess betydelse i samhället.

2007 sadlade jag om och valde att bli frilans inom området kommunikation och journalistik.

Tidigare låg under många år ett stort fokus på Latinamerika, som jag skrivit mycket om - även en bok om den latinamerikanska skönlitteraturen. Jag bodde tidvis i Colombia under 1985-1987 och har besökt en rad andra latinamerikanska länder. Som medarbetare på bl.a. Sidas informationssekretariat arbetade jag också mycket med information om utvecklingsfrågor och bistånd. Jag besökte då också flera afrikanska länder för att genomföra informationsuppdrag.

Mer och mer fåglar och trädgård…
Jag har alltid haft ett stort naturintresse och framför allt gillat att titta på fåglar. Med åren har också ett trädgårdsintresse växt fram. Därför är det roligt att numera få allt fler uppdrag inom dessa områden.

Jag medverkar som skribent i bl.a. Vår FågelvärldHemträdgården och Trädgårdsliv. 

På uppdrag av Svenska Botaniska föreningen skrev jag boken Upptäck blommornas värld (2016), tillsammans med botanisten Margareta Edqvist. Jag har även skrivit andra böcker och många skrifter på uppdrag. 

Läs mer om mina böcker!

  

Ideella engagemang

Jag är engagerad i Stockholms Ornitologiska Förening. Sedan 2016 är jag redaktör för tidskriften Fåglar i Stockholmstrakten. Läs mer här

Rapphönan, ett nätverk för fågel-intresserade tjejer, startades 2009 och jag är en av grundarna. Sedan dess jobbar jag bl.a. med hemsidan, www.rapphonan.se.

Jag är ordförande i Värmdö Fågelklubb. Läs mer om klubben här.

Utmärkelser för ideella insatser

2014 fick jag BirdLife Sveriges utmärkelse Årets Silvertärna. 

2012 fick jag det prestigefyllda Rosenbergpriset tillsammans med Gigi Sahlstrand för vårt ”gemensamma och framgångsrika arbete med att öppna nya vägar och metoder för att sprida kunskap om fåglarna och deras roll i naturen”.