Om mig

Mer och mer fåglar och trädgård nu när jag trappat ned...
Jag har alltid haft ett stort naturintresse och framför allt gillat att titta på fåglar. Med åren har också ett trädgårdsintresse växt fram. Därför är det roligt att nu sedan jag trappat ned min tidigare verksamhet som kommunikationskonsult få uppdrag inom dessa områden. Jag medverkar ibland som skribent i bl.a. Vår FågelvärldHemträdgården och Trädgårdsliv samt föreläser om fåglar och trädgård. Jag har skrivit flera böcker om fåglar/trädgård. 

Lång erfarenhet av journalistik och kommunikation
Jag har journalistexamen och jobbade länge på både stora och mindre tidningar innan jag kom att arbeta allt mer inom kommunikationsområdet. Jag har varit såväl informatör som pressekreterare, förlagsredaktör och (i elva år) informationschef.

Jag var informationschef i Haninge kommun 1996 - 2000, med ansvar även för turistinformation och turismutveckling. Under denna tid byggde jag med små medel upp en målgruppsanpassad kommunikationsstruktur med material, webb etc. 

Under åren som informationschef hos Studiefrämjandets riksförbund (2000 - 2007) arbetade jag bl.a. med att ge studieförbundet en ny och enhetligare profil och utveckla ett "kommunikationstänk" i organisationen.

2007 sadlade jag om och blev frilans inom området kommunikation och journalistik.

Tidigare låg under många år ett stort fokus på Latinamerika, som jag skrivit mycket om - även en bok om den latinamerikanska skönlitteraturen. Jag bodde tidvis i Colombia under 1985-1987 och har besökt en rad andra latinamerikanska länder. Som medarbetare på bl.a. Sidas informationssekretariat arbetade jag också mycket med information om utvecklingsfrågor och bistånd.
 

Utmärkelser

2014 fick jag BirdLife Sveriges utmärkelse Årets Silvertärna. 

2012 fick jag det prestigefyllda Rosenbergpriset tillsammans med Gigi Sahlstrand för vårt ”gemensamma och framgångsrika arbete med att öppna nya vägar och metoder för att sprida kunskap om fåglarna och deras roll i naturen”.

Jag är engagerad i Stockholms Ornitologiska Förening, sedan 2016 som redaktör för Fåglar i Stockholmstrakten. Läs mer här. Omslagsbilden är tagen av Fredrik Norling. 

Rapphönan, ett nätverk för fågelintresserade tjejer, startades 2009 och jag är en av grundarna.  
www.rapphonan.se.

Jag har varit ordförande i Värmdö Fågelklubb och deltar fortfarande i kommunikationsarbetet.
www.varmdofagelklubb.se