Företaget

Optimala ord erbjuder
Kommunikationsstrategisk planering och rådgivning  
Informationstexter för tryckt material och webb, webbutveckling, språkgranskning
Journalistiska texter/reportage samt foto 
• Kommunikationsutbildningar 

Läs mer under Tjänster!

På senare år har verksamheten utvecklats mot allt fler journalistiska uppdrag inom områdena natur – framför allt fåglar - och trädgård.

Optimala ords idé
Genom att tillhandahålla kommunikationsstrategisk och journalistisk kompetens av mycket hög kvalitet underlätta för organisationer, företag och myndigheter att nå sina mål.

Optimala ords kunder
Såväl myndigheter som ideella organisationer och enskilda företag anlitar Optimala ord.

Bland kunderna kan nämnas flera samordningsförbund i Stockholms län, Värmdö kommun, Informationsförlaget, Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen, Sveriges Ornitologiska förening - BirdLife Sverige och Svenska Botaniska Föreningen. Referenser hos olika kunder lämnas om så önskas.

Optimala ords historia
Företaget - med det fullständiga namnet Frilansbyrån Optimala ord - är en enskild firma som bildades redan 1999 under namnet Bergtofta Text & Bild. Verksamheten begränsade sig då till vissa mindre uppdrag. Företaget bytte namn 2007 i samband med att jag övergick till egen konsultverksamhet på heltid.

Välkommen att ta kontakt!

Smått & gott om Optimala ord

"De två plustecknen i logotypen symboliserar det mervärde jag kan erbjuda mina kunder och som baserar sig på min långa erfarenhet av såväl kommunikationsstrategiska som journalistiska uppdrag."

Eva Stenvång Lindqvist


Anledningen till att företaget grundades var faktiskt utgivningen av en liten diktsamling, När träet formar orden, till utställningen Trätagen som visades på biblioteken i Saltsjöbaden och Fisksätra 1999 och 2000. Optimala ord har alltså också förlagsrättigheter.