Böcker

Börja skåda fågel - ny upplaga
Ny, utökad upplaga av Börja skåda fågel, april 2017.
Läs mer om boken längst ned på sidan.

Boken kan köpas från Naturbokhandeln, www.naturbokhandeln.se eller direkt från mig. Den finns också hos nätbokhandlarna. 

Upptäck blommornas värld
Boken utkom våren 2016. Den är skriven tillsammans med botanisten Margareta Edqvist på uppdrag av Svenska Botaniska Föreningen och lanserades på mässan Nordiska trädgårdar 21 april.

Upptäck blommornas värld är unik på så vis att den dels ger kunskap om artbestämning och presenterar växtfamiljer och växtmiljöer, dels berättar mycket annat om växter: landskapsblommor, läkeväxter, floraskydd, föreningsliv, invasiva växter, botanikens historia m.m. 224 sidor, rikt illustrerad. Den har har fått god publicitet, bl.a. i Dagens Nyheter och fackpress.

Boken kan köpas från Svenska Botaniska Föreningen för 179:- plus frakt. Den finns också hos nätbokhandlarna. 

Fåglarnas trädgård
2013 utkom Fåglarnas trädgård, skriven för trädgårdsintresserade som vill lära sig mer om fåglar och vilka önskemål de har på våra trädgårdar för att trivas. Medförfattare är Niklas Aronsson, redaktör för tidskriften Vår Fågelvärld. Fåglarnas trädgård beskriver detaljerat hur en fågelvänlig trädgård kan planeras och växtförslag ingår. Vi berättar om fågelåret i trädgården, holkar, matning m.m. och presenterar 55 trädgårdsfåglar.

Fåglarnas trädgård har fått mycket publicitet, bl.a. i Allt om trädgård, Hemträdgården, annan fackpress samt dagstidningar. 

Boken kan köpas från Naturbokhandeln eller direkt från mig. Den finns också hos nätbokhandlarna.  

Börja skåda fågel
2010 utkom Börja skåda fågel, som jag fick idén till, gjorde upplägget och därefter skrev tillsammans med ”fågelskådarkollegan” Gigi Sahlstrand. Boken ger en lättläst introduktion till fågelskådningens trevliga värld, och innehåller allt man behöver veta om utrustning, var och när man hittar olika fågelarter, hur man lär sig att artbestämma fåglar, deras läten etc. Boken blev mycket uppmärksammad i media, bl.a. i Mitt i naturen, Naturmorgon samt Svenska Dagbladet och många andra tidningar och tidskrifter. Ny upplaga våren 2017, se ovan.

 

Tidigare böcker

Jag har tidigare gett ut böcker i andra ämnen, och medverkat i olika bokprojekt. Här är några exempel: 

I praktverket Stockholm Natt & Dag har jag gjort ett 50-tal av intervjuerna med "kändisar" som berättar om sitt Stockholm.

Tidigare skrev jag mycket om latinamerikansk skönlitteratur, som jag bidragit till att introducera för svenska läsare. Boken Latinamerikansk & karibisk litteratur på svenska (2002) utkom inom ramen för bokprojektet Macondo, som fick stöd av Statens kulturråd. Boken finns i en webbversion som en del av sajten www.varldslitteratur.se och uppdateras kontinuerligt av Världsbiblioteket.
 

Jag har även skrivit en diktsamling,
När träet formar orden, till utställningen Trätagen som visades i Saltsjöbaden och Fisksätra 1999/2000.